zondag 8 november 2015

Life | Mijn zondag

Ken je dat? Dat je op zondag dingen doet waarvoor je normaal nooit tijd hebt? Je komt tot rust en gaat lekker je gang. Ik vind dat zondag hierdoor een bepaald sfeertje heeft. Vandaag was zondag, voor mij, ook zo'n dag. Geen verplichtingen op de planning. Alleen maar dingen doen die ik zelf graag wilde doen. Ik wil jullie wat over mijn zondag vertellen.
Toen ik om 11:00 uur wakker werd, ruimde ik eerst mijn kamer op. Eigenlijk ruim ik elke zondag mijn kamer op (althans, probeer ik) en doe ik mijn lakens in de was. Ik word dan rustig wakker en ik ging daarna lekker douchen en ontbijten.


Rond een uur of half één ging ik wandelen met de hond in het bos. De foto's die je ziet, heb ik niet vandaag gemaakt, maar een andere keer in het bos.

Na het wandelen met Bella (de hond), ging ik de stad in. In Alkmaar was het BrugTheaterFestival. Er zijn allerlei kroegjes dier hier aan meedoen. In elke kroeg is er een theaterstukje. Mijn ouders deden hier aan mee, maar die heb ik zaterdagavond al gezien. Vandaag wilde ik mijn tante zien die mee deed met een eigen geschreven verhaal.

Na het stuk van mijn tante ging ik even wandelen door de oude binnenstad van Alkmaar. Ik voelde mijzelf net toerist in eigen stad. Oud-Alkmaar is een plek waar ik eigenlijk nooit kom omdat ik er niks te zoeken heb. De straatjes waren vrij smal en de huisjes stonden scheef. Hieraan merk je dat echt Oud-Alkmaar is. Ik begon mijzelf af te vragen hoe het er hier vroeger uit zag en wat voor geschiedenis Alkmaar precies heeft. Wat ik ook erg leuk vond, is het feit dat sommige panden nog de oude gevels hebben. Dan wel moderner, maar toch. Zie hierboven een gevel van Albert Heijn. Super leuk om te zien! Zo besef je maar weer dat de stad waar je al je hele leven woont, niet eens zo heel goed kent...

Rond een uur of 17:30 was ik te vinden in Bergen. Een dorp niet zo heel ver van Alkmaar vandaan. Hier trad de Leif de Leeuw-band op. Leif de Leeuw is een jongen die ik ken van vakantie en het leek mij wel leuk om hem te zien optreden. Het was een geslaagde avond met heerlijke muziek.

En nu? Wat doe ik nu? Ik lig thuis in mijn bed met mijn kat naast mij. Ik heb daarnet een planning voor school gemaakt. Een verslag nagekeken van een vriend van mij en nu tik ik dit bericht wetend dat waarschijnlijk niemand het gaat lezen...

Kusjes, Sammie Vries

4 opmerkingen:

 1. Echt super mooie foto's! Die band ken ik niet, maar misschien zoek ik ze wel een keertje op. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee hee, bedankt voor je compliment!
   Je zou echt een keer naar ze moeten luisteren! Goede upcoming band die nu net de European Blues Award voor beste band heeft gewonnen!

   Kusjes, Sammie

   Verwijderen
 2. Wat leuk zeg dat TheaterFestival! En wat leuk dat je ouders er ook aan meededen! Fijn is dat he, om af en toe gewoon even toerist te zijn in je eigen woonplaats. Op de een of andere manier zie ik dan ineens vaak hele mooie dingen die ik voorheen nooit zou opmerken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ja dat is echt zo! Ik liep een keer met een vriendin uit Rotterdam door de winkelstraat van Alkmaar en ze zei; wat heeft Alkmaar mooie gebouwen. Toen ging ik ook om mij heen kijken en viel het mij ook ineens op, haha!

   Verwijderen