zaterdag 14 november 2015

Om ons heen | Pray for Paris

De stad van de liefde. Een vreselijk mooie stad die ik al vaak heb bezocht. Nu is het donker in deze stad van de liefde. Het is stil. Parijs geeft ons geen liefde meer, maar wij geven Parijs liefde. Steun en gedachtes. Ik wil in deze post gewoon even mijn ei kwijt over de gebeurtenis in Parijs.
Montmatre. Foto gemaakt in 2012

Obama: 'This isn't an attack just on Paris, this ins't an attack just on people but this is an attack on all of the humanity and the universal values that we share.'


Ik vind dit een hele goede uitspraak van Obama. Het feit dat er in een westerse stad als Parijs zo'n aanslag gepleegd kan worden, tast de definitie van vrijheid over de hele wereld aan. Dat je ten koste van alles je wil wilt verspreiden, hoe IS dit doet, is onmenselijk. IS neemt de vrijheid van anderen af. Barbaars. We moeten ons veilig kunnen voelen en gaan en staan waar we willen. Een gebeurtenis als deze, zet ons aan het denken en laat ons angstig voelen. Dit hoort niet. Niet in de 21e Eeuw. Nooit niet.

Champs Elysees, gemaakt in 2012

Mark Rutte: 'We zijn in een oorlog met de IS. Niet met de Islam of een geloof.'

Er is geen religie nodig om dit soort aanslagen te plegen. De Islam heeft niets te maken met deze aanslagen. Dit is niet de wil en wet van god. Ik hoor Islamitische mensen op televisie zeggen dat dit tegen hun geloofsovertuiging in gaat. islamitische mensen in Nederland moeten zich kunnen verantwoorden terwijl ze niks met de IS te maken hebben. De haat naar de Islam zal door dit soort gebeurtenissen groeien en de aanhangers van Wilders ook. Dit beangstigt mij.

Toch moeten we ons niet laten leiden door angst. Enerzijds voor aanslagen en anderzijds voor polarisatie van de samenleving. We moeten ons laten leiden door vrijheid, respect en liefde. Maar hoe?

Hoe denk jij over de gebeurtenis in Parijs. Laat het vooral weten en deel je mening met elkaar. Dat is vrijheid.

Kus kus, Sammie Vries

1 opmerking:

  1. Ik vind de aanslagen op Parijs echt onwerkelijk. Ik kan het gewoon niet geloven. Echt super erg!
    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen